Businessmagazine - Dickhof Rijwielen
Fietsmeting
februari 13, 2017
Willier testdagen
maart 7, 2017

Jaarlijks brengt VSCO’61 haar Businessmagazine uit. Een magazine waarin sponsoren zich presenteren Dit jaar stonden wij op de voorpagina. Als dank voor de jarenlange steun en teken van de goede onderlinge betrekkingen kregen we een wielertenue in stijl van het VSCO’61 wedstrijdtenue aangeboden. De middag werd afgesloten met een hapjesbuffet en een gezellige borrel.

Hieronder is het artikel te lezen:

Fietsspecialist van de Veluwe

Dickhof Rijwielen is één van de boegbeelden van Oosterwolde. Het bedrijf is ruim dertig jaar gevestigd in het dorp en inmiddels ook te vinden in de omliggende dorpen. Aan het businessmagazine vertelt Eddy Veldman over de groei van het bedrijf, de kracht van het samenwerken en het uitgebreide assortiment van Dickhof Rijwielen.

Ondanks het late tijdstip op maandagavond zijn er nog allerlei activiteiten gaande in de winkel aan de Mheneweg-Noord in Oosterwolde. “De ruime openingstijden worden zeer gewaardeerd door onze klanten, net als de laagdrempeligheid en ons vakbekwame personeel”, begint Eddy zijn verhaal. Sinds 2001 is hij samen met oprichter Jan Dickhof, bij velen bekend onder zijn bijnaam ‘Jan Appel’, eigenaar van de bloeiende fietsenzaak. “Maar, we doen het samen met het hele team”, zegt Eddy snel. “Zonder onze medewerkers zou dit bedrijf nooit geworden zijn tot wat het nu is.”

Begin

Voor het ontstaan van Dickhof Rijwielen moeten we terug naar begin jaren ’80. Nederland zat op dat moment in een recessie, waardoor er onder meer in de bouwsector gedwongen ontslagen vielen. Jan werkte in deze sector en heeft toen besloten om met dat werk te stoppen. Vanwege zijn achtergrond als fanatiek en verdienstelijk wedstrijdwielrenner, was de keuze voor het starten van een fietsenwinkel logisch. “Hij heeft een aantal garageboxen in Elburg geruild voor een kolenschuur in Oosterwolde en daarmee was Dickhof Rijwielen geboren. Deze kolenschuur stond op de plek waar wij nu onze parkeerplaatsen hebben.” Na verscheidene verbouwingen staat er inmiddels een enorme fietsenwinkel van 3.000 vierkante meter met een ruime werkplaats. “Iedereen is welkom bij ons voor reparaties, ongeacht het fietsmerk. We zijn onze werkplaats nu aan het moderniseren, waardoor we weer volledig zijn ingericht op de laatste ontwikkelingen op fietsgebied. Zo hebben we steeds meer handelingen geautomatiseerd, zoals het bijhouden van de onderhoudshistorie van de fietsen van onze klanten.”

Maatwerk

Dickhof Rijwielen weet zich voortdurend te vernieuwen en gaat mee met de laatste trends op het gebied van fietsen en accessoires. “Wij zijn een fietsenwinkel die er wil zijn voor de breedte van de maatschappij, van jong tot oud en van heel comfortabel tot heel sportief. Daarnaast leveren wij in de winterperiode schaatsen voor de recreatieve rijder. Het is belangrijk dat we goed naar de klant luisteren zodat we een product vinden dat echt bij die klant en zijn budget past”, legt Eddy uit. Sinds kort kun je ook voor de speed pedelec terecht bij Dickhof Rijwielen. “Dit zijn elektrische fietsen met een maximumsnelheid van 45 kilometer per uur, waardoor ze erg interessant zijn voor forensen.” Een andere noviteit is de Guru Bike Fit. Dit is een computergestuurd apparaat dat helpt bij het vinden van de juiste fietshouding. “Ieder mens is anders en prefereert een andere fietshouding. Ondanks dat we zelf veel ervaring hebben met het vinden van de juiste fietshouding bij wielrennen en mountainbiken, kunnen we met behulp van de Guru de klant nog beter van dienst zijn.”

Testdagen

Dickhof Rijwielen organiseert meerdere keren per jaar thema- en testdagen. “Je moet dan denken aan een Italiaanse dag, technische avonden voor verenigingen en het organiseren van toertochten. Verder organiseren we aan het einde van het jaar altijd de ‘Dickhof Draait Door Dagen’, waar hele mooie kortingen en prijzen te winnen zijn met het rad van avontuur. Op deze manier willen we onze klanten bedanken voor het vertrouwen dat zij in ons gesteld hebben in het afgelopen jaar.”

Binding

Sociale binding in de maatschappij is erg belangrijk voor Dickhof Rijwielen. “Op dit moment hebben we via de sociale werkvoorziening twee extra mensen in dienst. Zij zijn een echte meerwaarde voor het bedrijf, niet alleen door het werk dat ze doen, maar ook door de positieve sfeer die ze meebrengen.” Het sponsoren van VSCO’61 ziet Eddy ook als een vorm van sociale binding. “Ik zie veel overeenkomsten tussen Dickhof Rijwielen en VSCO. Het teamkarakter is voor mij zeer belangrijk, waarbij prestaties worden afgewisseld met gezelligheid. Daarnaast is VSCO laagdrempelig en toch vooruitstrevend. Zo profileren wij ons ook graag.”